Pedagógusok Magazinja

Diáknaptár és pedagógusnaptár Békés megyében

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programjában a szakmák tanulására ösztönző speciális diáknaptárakat oszt ki a nyolcadikos osztályos tanulóknak. A kezdeményezés második éve tart, és idén már a pedagógusoknak szánt naptárral is kiegészült.  Békés megyében 80 iskola 2000 diákja kap a kiadványból.

Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondta el Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – Itt van tehát a folytatás, és kiegészíti azt a pedagógusoknak szánt naptár is, amely reményeink szerint a tanári szobák falán, első sorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.

– Az iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tartunk, üzemlátogatásokat szervezünk. Szeptember végén például 2340 általános iskolás és középiskolás diákot utaztatunk kormányzati célforrásból a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli hazánkat a versenyben – tette hozzá.

Forrás: bmkik.hu, beol.hu, behir.hu

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás
Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket

KÖVESS MINKET!

pedagogusok-magazinja.hu

Hírlevél

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket