Pedagógusok Magazinja

Íme az új Szent István Egyetem

Racionalizálják és funkcionálisan modern kutatóegyetemmé alakítják a Szent István Egyetemet, s szeretnék elérni, hogy a világ 100 legjelentősebb agrárorientációjú felsőoktatási intézménye közé kerüljön. Augusztus elsején az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább.

Gödöllő, 2020. július 30. Nagy István agrárminiszter (k), mellette Gyuricza Csaba, az új Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró ideiglenes intézményvezetője (j4), Nyitrainé Sárdi Diána, az új Szent István Egyetem Budai Campus főigazgatója (j3), Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára (j2) és Dublecz Károly, az új Szent István Egyetem Georgikon Campus főigazgatója (j), valamint Urbányi Béla, az új Szent István Egyetem Gödöllői Campus főigazgatója (előtérben, b), Bujdosó Zoltán, az új Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója (b2), Kovács Melinda, az új Szent István Egyetem Kaposvári Campus főigazgatója (b3), Vécsey László, Gödöllő és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b4) az átalakuló Szent István Egyetemről tartott sajtótájékoztatón a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán 2020. július 30-án.

Nagy István agrárminiszter beszédet mond az átalakuló Szent István
 Egyetemről tartott sajtótájékoztatón a felsőoktatási intézmény Gödöllői Campusán, a rektori díszteremben 2020. július 30-án. A miniszter közölte, hogy az agrár-felsőoktatás integrációval a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat a megújuló Szent István Egyetem. A miniszter szólt arról is, hogy az integrációba nemcsak egyetemeket, hanem agrár-kutatóintézeteket is bevontak, így késztetve az oktatókat és kutatókat a gyakorlatban felvetődő problémák közös megoldására.

Az új Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró ideiglenes intézményvezetője, Gyuricza Csaba elmondta, hogy az intézmény mintegy 15 ezer hallgatójával Közép-Európa egyik legnagyobb egyeteme lesz, amelynek célja, hogy tíz éven belül Kelet-Közép-Európa legjobb agrárképzését tudja nyújtani és megújítsa a hazai agrár-felsőoktatást.
Hozzátette, hogy egy új, a világ legjobb egyetemeinél is alkalmazott szervezeti felépítés jött létre, amely felszámolja a mostani rendszerre jellemző párhuzamosságokat, és versenyképes, hallgató- és oktatóbarát működést tesz lehetővé.
Az új intézménycsoportban megújul az oktatási tartalom a piaci igények és a külföldi trendek figyelembevételével – fűzte hozzá az intézmény vezetője.

2020. július 30-ai sajtótájékoztatójának összefoglalója (SZIE Médiaközpont)

Forrás, fotó: Bruzák Noémi, MTI

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás
Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket

KÖVESS MINKET!

pedagogusok-magazinja.hu

Hírlevél

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket